Odosielanie e-mailu

V pravom hornom rohu obrazovky nájdete ikonu obálky s textom Napísať. Kliknutím na ňu otvoríte nové okno, v ktorom môžete vytvoriť a odoslať e-mail uchádzačovi

 

Možnosti e-mailu 

Pole predmet je povinné a je doň možné vkladať aj uložené premenné a to klikom na ikonu  v pravej časti poľa. Kliknutím na ňu sa zobrazia všetky dostupné premenné. Odosielateľ aj prijímateľ sú vyplnení automaticky, pridať však môžete kópiu pre skrytého prijímateľa. 

Nasleduje priestor pre samotný obsah správy, do ktorého môžeme rovnako vložiť premenné. V obsahu správy sú k dispozícii aj tlačidlá pre nastavenie hrúbky a sklonu písma.  

Možnosť pripojiť prílohy k e-mailu nájdete pod možnosťami šablóny. 

Na vytvorenie textu e-mailu môžete použiť aj niektorú zo šablón, ktorú ste si vopred pripravili (viac v sekcii E-mailové šablóny). 

E-mailové šablóny 

Pod poľom pre obsah správy sa nachádza tlačidlo Uložiť ako novú e-mailovú šablónu, prostredníctvom ktorého si môžete vytvorený e-mail uložiť ako novú šablónu. Nájdete tu aj tlačidlo Možnosti šablóny, s ktorým môžete upraviť názov a možnosti šablóny. 

 

Vo formulári je potrebné uviesť unikátny názov šablóny a zvoliť si, či šablónu uvidia aj vaši kolegovia a či ju budú môcť upravovať.  

V prípade, že ste zmenili názor a e-mail nechcete uložiť ako šablónu, kliknite na Neuložiť e-mailovú šablónu v pravom hornom rohu – táto akcia zruší len možnosť uloženia šablóny, rozpísaný e-mail to nijako neovplyvní.