Ako úspešne absolvovať video pohovor cez Profesiu

Nenechajte zrušené pracovné pohovory oddialiť vašu šancu na novú prácu. Profesia prináša možnosť absolvovať pohovor s personalistom online, prostredníctvom videa. Je to jednoduché, rýchle a zadarmo. Pracovný pohovor absolvujete z pohodlia vlastného domova.

Ako postupovať pri video pohovore?  

Aby ste sa v tomto citlivom období vyhli osobnému stretnutiu, môže vás personalista pozvať na video pohovor. Termín tohto pohovoru by si s vami mal dohodnúť telefonicky vopred. Potom na váš e-mail dostanete pozvánku na video pohovor s konkrétnym termínom. V prípade, že by ste sa video pohovoru nemohli zúčastniť, kontaktujte priamo personalistu.

E-mail, ktorý dostanete po odoslaní pozvánky na video pohovor

Video pohovor cez počítač

Video pohovor spustíte kliknutím na tlačidlo Spustiť video pohovor. V novom okne prehliadača sa vám otvorí aplikácia, ktorá bude vyžadovať PIN kód, ktorý ste obdržali v e-maile. Po vložení PIN kódu sa pohovor môže začať.

Pre začatie pohovoru kliknete na tlačidlo Spustiť video pohovor v e-maile, ktorý vám prišiel a zadáte PIN z e-mailu.

Video pohovor cez smartfón 

Ak video pohovor realizujete cez smartfón, je potrebné, aby ste si vopred stiahli bezplatnú aplikáciu s názvom Jitsi Meet. Stiahnete si ju v Appstore alebo Google play. Môžete tiež použiť tlačidlo "Spustiť video pohovor" v e-maile, ktoré vás presmeruje na stiahnutie aplikácie. Následne treba znova kliknúť na to isté tlačidlo a spustiť tak video pohovor.

Video pohovor prebieha naživo a nezostáva z neho záznam.

Ako absolvovať úspešný video pohovor?

Technické ťažkosti pred video pohovorom môžu byť situáciou, ktorá prelomí ľady na úvod, no taktiež vás môže dostať do úzkych, ak na takýto druh pohovoru nie ste zvyknutí. Prinášame jednoduché zásady, s ktorými zvládnete video pohovor bez problémov. 

  • Ubezpečte sa, že máte kvalitné pripojenie na internet.  
  • Video pohovor môžete absolvovať cez počítač alebo smartfón. Ak na pohovor použijete váš telefón, je potrebné si stiahnuť bezplatnú aplikáciu Jitsi Meet, pomocou ktorej video pohovor zrealizujete. (stiahnuť v Appstore alebo Google Play)    
  • Overte si, že kamera a mikrofón vo Vašom zariadení sú zapnuté. 
  • Pohovor veďte na tichom, nerušenom a dobre osvetlenom mieste. Vyhraďte si naň dostatok času.