Hľadám prácu

Ako používať filtre pri hľadaní práce?

Profesia.sk ponúka dva základné spôsoby vyhľadávania pracovných ponúk - jednoduché a rozšírené hľadanie.
 
Na hlavnej stránke sa nachádza jednoduché vyhľadávanie - stačí zadať pracovnú pozíciu alebo lokalitu. Keď začnete písať do polí, ukáže sa vám ponuka pracovných pozícií alebo miest, v ktorej viete kliknutím vybrať slovo, ktoré hľadáte. Naraz viete zadať aj viacero podobných kľúčových slov. Ak si nie ste istí, akú pozíciu hľadáte, stačí kliknúť do príslušného poľa a zobrazí sa vám ponuka pracovných pozícií alebo lokalít.

 

Z hlavnej stránky sa dostanete aj na rozšírené vyhľadávanie. Vedľa červeného tlačidla kliknete na Rozšírené hľadanie. V rozšírenom vyhľadávaní si viete pracovné ponuky vyfiltrovať podľa 12 rôznych kritérií ako druh pracovného pomeru, požadované vzdelanie, jazykové znalosti, alebo ponuky vhodné pre absolventov. Tiež si viete vybrať ponuky firiem, alebo personálnych spoločností, alebo učiť obdobie, kedy boli ponuky na Profesia.sk zadané.

 

Vyhľadávanie v zozname pracovných ponúk

Pri zadaní kritérií cez jednoduché alebo rozšírené vyhľadávanie sa vám výsledky vyhľadávania zobrazia v zozname ponúk. Tieto ponuky si viete ďalej filtrovať pomocou menu vľavo. Počet ponúk si viete filtrovať podľa rovnakých kategórií kliknutím na jednu z možností. Vpravo od kategórie vidíte číslo, koľko ponúk je v tejto kategórii momentálne zverejnených. Ak chcete niektorý z filtrov z výsledkov vyhľadávania pracovných ponúk zrušiť, spravíte tak kliknutím na znak x vedľa danej kategórie.

 

Ak sa vám nezobrazujú žiadne výsledky vo vyhľadávaní:

  1. Skúste zadať menej kritérií vo filtri
  2. Skúste rozšíriť oblasť, v ktorej hľadáte prácu (napr. okrem Bratislava zadajte aj Bratislavský kraj)
  3. Skúste zadať viacero podobných pracovných pozícií