Hľadám prácu podľa lokality

Na hlavnej stránke Profesia.sk, v zozname ponúk ako aj v rozšírenom vyhľadávaní môžete filtrovať pracovné ponuky podľa lokality.  

Vo vyhľadávaní môžete zadať kraj, mesto alebo obec. Ak si zvolíte mesto alebo obec, môžete si navyše zvoliť aj vzdialenosť, do akej chcete za prácou cestovať. Na výber máte 10 km, 20 km, 30 km, 60 km, 100 km od danej obce či mesta (napríklad Piešťany + 60 km). Tiež máte na výber možnosť vyhľadávania iba v presnej lokalite.

Takto sa vám zobrazia iba tie pracovné ponuky, ktoré budú spadať do vami zadaného okruhu (na obrázku znázornené oranžovou), prípadne ponuky, ktoré sa nachádzajú v kraji, ktorý pretína vami zvolený okruh (na obrázku znázornené zelenou).

Ako sa počíta vzdialenosť od lokality, ktorú som zadal/a vo vyhľadávaní? 

Zadali ste si lokalitu Bratislava + 60 km a čudujete sa, prečo máte medzi výsledkami aj ponuky z Trenčianskeho kraja? Vysvetlíme vám mechaniku fungovania výpočtu vzdialenosti od zadanej lokality.  

Vyhľadávanie na Profesia.sk berie do úvahy ako východiskový bod hranice danej lokality. Teda geografické hranice obce alebo okresu. Od jej krajných bodov sa počíta vzdušnou čiarou zvolený rádius (10 km, 20 km, 30 km, 60 km alebo 100 km). Ak má pracovná ponuka zadanú lokalitu, ktorá sa nachádza vo vami zadanom okruhu, alebo tento okruh pretína, zobrazí sa vám aj vo výsledkoch vyhľadávania.